Rilax
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie: Verbetering van de gezondheid

Wil je van klachten afkomen? Dan kan fysiotherapie een goede oplossing zijn. Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het sneller genezen van pijn. Door middel van behandelingen, beweging en advies wordt jouw lichaam geholpen om weer zo soepel mogelijk te functioneren. In dit artikel vind je alles over deze vorm van therapie!

Welke behandelingen geeft een fysio?

Een fysiotherapeut kan mensen helpen met klachten aan het bewegingsapparaat. Dit zijn de spieren, gewrichten en pezen die je lichaam bij elkaar houden. Soms is dit ondersteunend, bijvoorbeeld na een operatie of verwonding. Maar vaak vormt het de hoofdbehandeling en kun je fysiotherapie volgen om lichamelijk gezond te worden!

Fysiotherapeuten kunnen ook helpen bij pijnklachten en klachten van spier-skeletstelsel. Dit kan de nek, rug of schouder zijn. Voor ieder lichaamsdeel of klacht is er een oefening voor thuis! Als je deze goed uitvoert, zul je merken dat jij rustiger wordt en beter in staat bent om jouw dagelijkse bezigheden uit te voeren.

Doordat fysiotherapeuten goed zijn in advies geven, kun je bij ze terecht voor hulp en tips over alles wat met op jezelf passen of sporten te maken heeft. Ze kunnen je adviseren over hoe jij het beste voor jezelf zorgt en beweegt.

#Voor welke klachten kan ik naar een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt eigenlijk alleen lichamelijke klachten. Het kan gaan om ziektebeelden zoals slaapproblemen, rugklachten of menstruatiepijn. Maar ook bijvoorbeeld overgewicht of het versterken van spieren na een operatie.

Je kunt bij fysiotherapie terecht voor verschillende lichamelijke klachten, zoals:

– rugklachten

– nekpijn en hoofdpijn

– spierpijn

– klachten bij overgangsklachten of menstruatieklachten

– artrose (verslechtering van de gewrichtsbanden) en reuma(ontsteking in een gewricht)

Fysiotherapie kan je helpen bij vermoeidheid, stress en slapeloosheid. Ook kan het helpen tegen pijnklachten in je spieren of gewrichten. Is dit bij jou het geval? Maak dan een afspraak met een van de fysiotherapeuten van Fysiocare.