Rilax
Image default
Mode en Kleding

Het verschil tussen de cap en een pet

Veel mensen denken nog steeds dat een pet hetzelfde is als een cap. Toch zit hier een degelijk verschil in. De cap en de pet hebben eigenlijk allebei dezelfde functionele eigenschappen, maar ze worden door verschillende soorten culturen gebruikt en het kenmerkt iemand ook wie hij is. Een pet wordt gekenmerkt door een gebogen klep terwijl een cap te herkennen is aan de platte klep. Als je verder leest zal ik je vertellen wat de verschillen zijn tussen een cap en een pet 

De pet
De pet wordt meestal gebruikt vanwege de functionele aspecten die het met zich mee brengt. Het wordt dan meestal ook gedragen door kinderen, oudere mensen en mensen zonder haar. Ook bepaalde sporten zoals golfers zie je vaak met zo’n soort pet op. Het werd tot voorheen wat minder als een mode accessoir gezien, maar hier komt de laatste jaren verandering in. We zien namelijk steeds meer dat de jongeren deze pet gaan dragen als deel van hun outfit. Met name de trucker pet is in populariteit aan het stijgen. Veel jongens dragen dit zodat ze geen gel in hun haar hoeven te doen. Het is een stukje gemakzucht en met behulp van de pet kunnen ze er toch fabuleus uitzien. 

De cap
Caps een meer Amerikaans fenomeen. Je ziet dat bij verschillende sporten in Amerika deze petten gedragen worden en dat ook veel fans het voorbeeld van de door hun bewonderde atleten volgen. Vooral bij baseball en bij skaters is dit een pet.

We zien dan ook dat een pet redelijk kenmerkt wie je bent. Als jij een cap op hebt van de New York Yankees laat dit zien dat je iemand anders bent dan iemand met een trucker pet. Gelukkig hoef je niet meer ver te zoeken en kan je een cap kopen tegenwoordig makkelijk online doen. Op deze manier kan je snel en gemakkelijk genieten van de door jou gewenste pet of cap.

Voor meer info : https://www.snapbacks.nl/

Gerelateerde artikelen

Vrijetijdskleding

Galajurken Shopping Survivalgids voor Moeders