Rilax
Image default
Mode en Kleding

Hoe bereid jij je voor op een marathon?

Hoe bereid jij je voor op een marathon?

 

Ben jij van plan om op termijn een marathon te gaan lopen, dan vergt dit natuurlijk de nodige voorbereiding. Niet alleen omdat het een ontzettend stuk hardlopen is, maar ook omdat je je lichaam moet voorbereiden op de enorme barre omstandigheden waaraan het wordt blootgesteld. Kortom, een flinke uitdaging dus! Loop jij met het idee om een marathon te lopen, maar weet je nog niet helemaal goed jij je het beste kunt voorbereiden, dan hebben we een aantal tips voor je, die je hier zeker bij gaan helpen. Uiteraard moeten we er wel bij vermelden, dat het daadwerkelijk uitlopen van een marathon afhankelijk is van tal van andere, vaak externe factoren, maar doe er toch je voordeel mee!

 

Begin op tijd

 

Niets is zo belangrijk dan een goede voorbereiding. Niet voor niets is daarom ook het advies om minimaal 6 tot 9 maanden voor aanvang te beginnen met trainen. Zelfs als je al vaker hebt gelopen, moet jij je lichaam erop voorbereiden, maar ook je geest wordt natuurlijk wederom flink op de proef gesteld. Deze voorbereiding betekent overigens niet, dat je ook daadwerkelijk 9 maanden lang als een gek moet gaan trainen, maar de eerste stapjes naar het uiteindelijke doel dienen wel alvast te worden gezet. 

 

Ga eens praten met een coach

 

Een coach is in dergelijke gevallen ontzettend belangrijk. Niet alleen om je fysiek bij te staan, maar vooral het mentale gedeelte. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je ruimte 42 kilometer moet hardlopen, dit zorgt voor de nodige interne conflicten met jezelf. Je kunt immers ruim twee volledige films in je hoofd afspelen alvorens je uiteindelijk de finish hebt behaalt. Door een coach in arm te nemen, zal je merken dat door je mentale weerbaarheid ook je fysiek stukken vooruitgaat. Het is daarom dus ook helemaal niet gek, dat je coach met nog een week of 3 te gaan aangeeft dat het tijd is om even lekker in je elomi bikini op het strand te gaan liggen even helemaal niets doen. 

 

Uiteraard moet je wel oppassen met eten en drinken, want veel alcohol breekt natuurlijk af. Wel is het fijn, dat je gedurende deze vakantie even helemaal niets hoeft. Zo kun je dus heerlijk even een bralette bh dragen, zonder dat je hoeft te denken aan extra ondersteuning. Je vraag je nu vast af, wat is een bralette? Dat is een bh zonder vulling en zonder bh beugel. Kortweg, alleen een stukje stof