Rilax
Image default
Beauty en verzorging

Allerlei soorten ingrepen (waaronder die van een ingetrokken tepel)

We leven in een maatschappij waar enorm veel mogelijk is. Je hebt de optie tot allerlei medische en cosmetische ingrepen die je mogelijk enorm kunnen helpen in je leven. Van het wegwerken van een onzekerheid tot aan het redden van een leven; de technologie en kennis en kunde van de medische wereld van tegenwoordig maakt veel mogelijk. Dat is mooi, want er is ook veel waar mogelijk wat aan gedaan moet worden. Daar willen we je best mee helpen en dat gaan we ook doen in deze blog.

 

Wellicht heb je wel een ingreep nodig en wil je hier wat aan doen, maar weet je nog niet wat. In deze blog lees je over allerlei soorten ingrepen die tegenwoordig mogelijk zijn. Zo gaan we in op de correctie van een ingetrokken tepel, een ooglidcorrectie en een correctie van je neus. We doen dit aan de hand van voorbeelden en aan de hand van het globaal schetsen van de procedure die je mogelijk moet doorlopen.

Ingetrokken tepel

Allereerst gaan we het met je hebben over een ingetrokken tepel en de ingreep daarvan. Een ingetrokken tepel is eigenlijk precies zoals het klinkt; een tepel die is ‘ingetrokken’ in het lichaam, hij staat niet meer naar buiten. Voor bij vrouwen kan dit als zeer onaangenaam ervaren worden en door het lichaamsbeeld dat een vrouw krijgt ook veel emotionele schade berokkenen. De correctie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg die een ringetje onder de huid plaatst waardoor de ingetrokken tepel meer naar buiten gaat staan. De ingreep kost meestal zo’n €700 per tepel en kan snel worden gedaan zonder littekens. Ook is de ingreep vrij pijnloos; alleen maar voordelen dus.

Een ooglidcorrectie naast de andere ingrepen

Met een ingetrokken tepel correctie is de kous natuurlijk niet af. Er is meer dat je kunt laten doen aan je lichaam. Een ooglidcorrectie kan worden gedaan als dit medisch noodzakelijk is, maar ook als dit vanwege cosmetische redenen wordt gewenst. Een ooglid dat gaat hangen, of juist heel erg ‘dicht gaat zitten’ kan heel vervelend worden gevonden. Mensen vinden zichzelf er uit door uitzien of hebben er ook erg veel last van. Dat kan komen omdat een oog enorm gaat irriteren doordat het ooglid dicht zit, maar ook omdat je erg vermoeid wordt door de dicht hangende oogleden of er hoofdpijn door krijgt. Kortom; heel naar! Dit kan makkelijk worden verholpen met een kleine ingreep waarbij er eerst lichtelijk en plaatselijk wordt verdoofd en daarna het/de overtollige vetweefsel en/of huid wordt weggehaald. Binnen 45 minuten sta je weer buiten met na korte tijd een jongere look.

Andere correcties laten uitvoeren

De ingetrokken tepel en de ooglidcorrectie hebben we gehad, er blijft nog maar één ding over: de neuscorrectie! Een neuscorrectie is voor veel mensen een spannende ingreep die ook als zwaarder wordt ondervonden. Dit wordt vaak gedaan door bekende mensen, maar het is ook vaak noodzakelijk vanwege medische redenen. Omdat iemand niet goed kan ademen door een bepaalde stand van de neus wordt er een ingreep gedaan, dat is niet heel verwonderlijk. Meestal werkt dit doordat de arts een snede maakt tussen de neusgaten en vanaf hier de huid losmaakt van het kraakbeen.