Rilax
Image default
Beauty en verzorging

Elektrische tandenborstels schaf je natuurlijk hier aan

Meer en meer landgenoten kiezen er voor om hun tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel. Die verwijderen meer tandplak en zijn veel gebruiksvriendelijker. Hun populariteit zorgt ervoor dat er nu wel voor iedereen een geschikte elektrische tandenborstel beschikbaar is. Maar met wat moet je zeker rekening houden bij het kiezen van de beste elektrische tandenborstel?  hoe kies je nu de beste er elektrische tandenborstels van de allerbeste kwaliteit, zodat iedereen een geschikt model vindt.

Waarom een elektrische tandenborstel kiezen?

Elektrische tandenborstels kenden de jongste jaren een opmerkelijke evolutie. Ze zijn er nu in vele uitvoeringen met veel handige extra’s en accessoires. De meeste modellen beschikken over meerdere poetsstanden. Die gaan van een zachte basisstand tot een speciale stand voor tongreiniging en gevoelige tanden. De recentste elektrische tandenborstels zijn uitgerust met een druksensor. Deze sensor zorgt ervoor dat je niet te veel druk uitoefent op de tandenborstel. Zo voorkom je pijnlijke beschadiging van je tandvlees. De nieuwste modellen hebben ook een handige timer. Deze verwittigt je van zodra je twee minuten hebt gepoetst. Zo ben je zeker dat je tanden zijn gepoetst zoals het hoort.

Elektrische tandenborstels poetsen efficiënter

Vergeleken met manuele tandenborstels, werken elektrische veel efficiënter, ook bij jonge kinderen. Tandartsen raden het gebruik van deze elektrische tandenborstel niet voor niets aan. Daarom raden vele tandartsen de dag van vandaag een elektrische tandenborstel aan.

Soorten elektrische tandenborstels

We hebben de keuze uit twee soorten elektrische tandenborstels, de roterende en de sonische. Een roterende of oscillerende borstel beschikt over een aan hoge snelheid draaiende borstelkop. We maken daarbij het onderscheid tussen de 2D- en 3D-technologie. Elektrische tandenborstels met 2D-technologie zijn alleen uitgerust roterende opzetborstels. 3D-technologie laat de omwenteling en pulsatie van de opzetborstel zien. Een sonische tandenborstel heeft ovale koppen in plaats van ronde.  Zo krijg je een vergelijkbaar effect als een handtandenborstel. Je poetst ook meerdere tanden tegelijk. Dat maakt het moeilijker om ook de achterkant van je tanden te poetsen. Heel wat elektrische tandenborstels zijn uitgerust met meerdere opzetborstels aan, elk met een specifiek doel.

Meerdere poetsstanden

Elektrische tandenborstels beschikken over meerdere poetsstanden, namelijk:

 • Standaard: geschikt voor dagelijks gebruik.
 • Gevoelig: milde reiniging voor gevoelige tanden en tandvlees.
 • Wittere tanden: verwijdert verkleuringen en houden je tanden hagelwit.
 • Intens: voor grondige reiniging.
 • Tong: om je tong op een aangename manier te poetsen.
 • Massage: zorgt voor gezond tandvlees en verkort het genezingsproces van ontstoken tandvlees.

Elektrische tandenborstels met handige functies

Elektrische tandenborstels worden met steeds meer handige functies uitgerust. Denk daarbij vooral aan een:

 • Timer: verwittigt je wanneer je tanden twee minuten zijn gepoetst.
 • Druksensor: waarschuwt wanneer je je tanden te hard poetst.
 • Vervangingsindicator: verwittigt wanneer het tijd is om het opzetstuk van je tandenborstel te vervangen.
 • Smartfunctie: waardoor je borstel via bluetooth verbonden wordt met een app die je poetsgedrag registreert.
 • Batterij-indicator: geeft aan de batterij van je elektrische tandenborstel moet opgeladen worden.

Elektrische tandenborstel kopen

Ben je op zoek naar de beste elektrische tandenborstel? Maak dan zeker kennis met het veelzijdige aanbod op de website van Tandartswereld.

https://www.tandartswereld.nl/product-categorie/elektrische-tandenborstels/