Rilax
Image default
Gezondheid

Botox beperkt emotionele ontwikkeling

Het is voor mensen die jonger zijn dan 25 jaar aan te raden om geen behandeling te ondergaan. Volgens een onderzoek gedaan door Britten zorgt botox  voor bijvoorbeeld je fronsrimpel verwijderen  een beperking op de emotionele ontwikkeling.  Dit is uitgekomen in het medische tijdschrift ‘ Journal of Aestethic Nursing’.  Botox is een spierverslapper die de activiteit van bepaalde spieren stillegt.  Daardoor verdwijnen niet alleen een aantal gelaatsuitdrukkingen bij de jongeren maar het zorgt voor de jongvolwassenen dat ze het moeilijker hebben om zich in te kunnen leven in andere hun leven. 

Volgens de onderzoeker Michael Lewis die aan de universiteit van Cardiff werkt is dit niet zo verassend. Michael Lewis zegt dat  je gezichtsuitdrukking laat zien hoe wij ons voelen want als je blij bent lach en als je pijn hebt of ongelukkig bent ween je. Slechts een kleine  beweging van je spieren kan ervoor zorgen dat andere mensen zien hoe jij je voelt.  

Een botox behandeling zorgt er  dus voor dat sommige emoties niet meer merkbaar zijn waardoor andere mensen deze emotie niet meer kan opmerken. Ook is voor de mensen die een botox behandeling ondergaan hebben moelijker om de emoties van andere te opmerken. Mensen proberen jou emotie vooral te snappen door onbewust je gezichtsuitdrukking over te nemen. Door je botox behandeling is het al direct een stuk moeilijker om je in te leven in de problemen of blijdschap van anderen.

 Het is daarom ook belangrijk dat klinieken rekening houden met verschillende factoren zoals  dikte van iemand zijn huid, diepte van rimpel / groef in de huid zijn de 2 belangrijke factoren hiervan.  In Nederland is het verplicht dat mensen die jongeren zijn dan 16 jaar toestemming vragen voor deze behandelingen  maar in vele gevallen is men hier niet van overtuigd en denkt men dat dit tot en met 18 jaar moet gedaan worden.

Voor meer info : http://injectableklinieken.nl/nl/