Rilax
Image default
Vakantie

Op reis naar Gran Canaria

Gran Canaria, het klinkt je waarschijnlijk al bekend in de oren en  wordt regelmatig bestempeld als de toeristische vakantiebestemming bij uitstek in Spanje.  Het eiland is maar liefst 1500 km² groot  en is ontstaan uit vulkanische activiteit. De hoofdstad van het eiland is Las Palmas de Gran Canaria.  De grote troef van Gran Canaria is natuurlijk de prachtig natuur  en stranden. Gran Canaria beschikt over schitterende bossen , vele heuvels en bergen  met als hoogste punt op de eiland op 2000 meter hoog is.  De bossen zijn werkelijk prachtig met de  exotische bloemen, planten enzovoort.   Hierdoor is Gran Canaria één van de belangrijk last minute naar Spanje deze zomer.

 Op het eiland is er genoeg te doen, voor zowel jong als oud.   Het staat ook bekend als een kindvriendelijke eiland  met zijn waterparken ‘Aqua Sure en het prachtige vogelpak ‘Palmitos Park’ met de mooie exotische vogels waar de kinderen ongetwijfeld één van de beste dagen van hun leven kunnen hebben.

Ook zijn er festivals terug te vinden op het eiland voor zowel muziek als voor films. Het is prachtig om deel uit te maken hiervan  omdat je hier kan genieten van typische Canarische cultuur.  Ook is Gran Canaria de perfect bestemming voor echte zonliefhebbers, er zijn prachtig stranden terug te vinden. Voor diegene die graag ganse dagen van de zon wilt genieten op het strand, kan best naar het Chichone strand gaan waar je ook nog een kans genieten van de prachtige duinen.

Indien jij niet zo houdt van gewoon op het strand te liggen en wil je iets gaan bezichtigen is het dorpje ‘Puerto de Mogan’ zeken vast de moeite waard.  Het is prachtig, authentiek stadje waar alle huizen wit zijn en waar je overal mooi gekleurde bloemen kan terug vinden.  Ook kan je eens langs de vissershaven  wandelen of op een boottocht gaan waar je Dolfijnen kan bezichtigen.

Voor meer info : http://lastminutespanje.nl/

Gerelateerde artikelen

Goedkoop overnachten met een last minute vakantie

Tips voor het auto rijden op curacao

5 Redenen waarom je Alicante moet bezoeken met een huurauto