Rilax
Image default
Gezondheid

Voorkomen in plaats van behandelen

Het is natuurlijk heel erg belangrijk om je gebit zo goed mogelijk te verzorgen. Zo voorkom je dat je mankementen hebt wanneer je bij de tandarts aankomt en hoef je dus ook minder vaak bij de tandarts te komen. Dit bespaart je uiteraard weer geld. Het is misschien niet altijd mogelijk om alle mankementen te voorkomen. Uiteraard kun je het wel zoveel mogelijk beperken zodat jij niet heel vaak in een tandartsstoel hoeft te liggen om een kies te laten trekken of te laten vullen.

 

Wanneer je jouw gebit niet heel goed verzorgd heb je dus een veel grotere kans op gaatjes in je tanden en kiezen en natuurlijk andere aandoeningen aan het gebit. Wanneer je een goed verzorgd gebit hebt, heb je dus een stuk minder kans op gaatjes en alle andere mogelijke aandoeningen aan je gebit. Daarnaast is een mooie bijkomstigheid dat je veel minder vaak naar de tandarts hoeft te gaan voor bijvoorbeeld een kies trekken.

 

Wanneer het zich toch voordoet dat je een tand of kies moet laten trekken is hier helaas niks aan te doen. Na het trekken van je tand of kies moet er om het gat te vullen een implantaat in worden gezet. Zonder een implantaat zit er dus een gat in je gebit en qua uitstraling wil je dit waarschijnlijk niet. Helaas is het niet altijd mogelijk om een implantaat voor een tand of kies te zetten. Dat is natuurlijk balen voor sommige mensen, in dit geval zul je toch moeten leven met het gat.


Kies er daarom altijd voor om je gebit zo goed mogelijk te verzorgen zodat je mooi de dans ontspringt wanneer het gaat om tanden of kiezen laten trekken. Als resultaat zul jij beloond worden minder bezoeken aan de tandarts, orthodontist of endodontoloog. Een gezonde mond betekent over het algemeen een mooie lach op je gezicht.

Voor meer info : http://www.orfeokliniek.nl/

Gerelateerde artikelen

Vitamines en mineralen

Rugklachten behandelen bij de fysio

De bovenooglidcorrectie maakt jonger