Rilax
Image default
Vervoer en transport

De eerste taxi in Nederland

De eerste taxi in Nederland

Van de eerste taxi in Nederland, althans wat voor een taxi zou kunnen doorgaan, is bekend dat deze omstreeks 1905 rondreed. En wel in onze hoofdstad Amsterdam. Het is ook Amsterdam die in 1909 de eerste taxivergunning afgeeft. En volgens een schatting in 2006 zijn er 40.000 mensen werkzaam in de taxibranche. We zijn inmiddels alweer jaren verder, en nog altijd is een taxi populair. Al zijn er wel de nodige hindernissen door taxibedrijven genomen.

 

Tip: www.goedkoopnaarschiphol.nl, voor een nette en vaste prijs naar Schiphol.

 

Je hand ophouden of online reserveren

Iedereen kent wel die scenes uit de film waar al fluitend een taxi staande wordt gehouden. Ook het opsteken van je hand kan een taxi doen stoppen. Al zijn deze gebruiken in Nederland niet zo vanzelfsprekend, toch rijden er vele taxi’s rond. Zeker in onze grote steden, en dan te noemen Amsterdam en rondom het enorme drukke Schiphol. Daar is het natuurlijk een komen en gaan van bezoekers, welke allen verder zullen moeten reizen. Om nergens in te stinken is het jou aan te raden jouw taxirit vooraf te reserveren. Tegenwoordig is dit online zo geregeld.

 

Vooraf een taxi bestellen

Als je eens kijkt op de website van taxibestellen.nl zal je merken dat er op vele vragen een antwoord bestaat. En dat een goede taxi uit veel meer bestaat dan enkel het vervoeren van jou en bagage van A naar B. Klantvriendelijkheid, kwaliteit en service zijn minstens net zo belangrijk. Er kan onderweg namelijk van alles gebeuren, of je nu zelf rijdt of in een taxi zit. Zakelijk gezien kan het trouwens voordelen hebben om met een taxi te gaan, je kan mogelijk wat laatste zaken regelen terwijl de chauffeur jou veilig verder brengt.

 

Laat je op Schiphol niet misleiden

Te laat om te reserveren? Sinds de komst van de verandering in de taxiwet zijn er vele taxibedrijven bijgekomen. Veel al mensen die eenvoudig aan een taxivergunning en chauffeurspas konden komen en hun geluk in het taxi-rijden zijn gaan zoeken. Pas op dat de taxi jou niet bij de neus neemt en vele kilometers omrijdt en zo de prijs opvoert. Alleen hierom al is het verstandig een vaste prijs af te spreken voordat je instapt.

Voor meer info :