Rilax
Image default
Vervoer en transport

Topvoordelen van het gebruik van Blockchain-technologie in de taxi-industrie

De taxi-industrie is een van de belangrijkste vervoersdiensten in elke stad. Het is een essentieel onderdeel van het transportsysteem. Het is een flexibele, betaalbare en handige manier van transport. In feite zijn taxibedrijven de ruggengraat van het openbaar vervoer. De taxi-industrie kan worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: traditionele taxi’s en ridesharing-diensten. Helaas staat taxiservice voor het delen van ritten voor veel uitdagingen op het gebied van veiligheid en beveiliging. Daarom gebruiken veel taxibedrijven zoals City.taxi blockchain-technologie bij het runnen van hun bedrijf. Blockchain-technologie wordt gebruikt om een veilig platform te bieden voor transacties tussen twee partijen zonder tussenkomst van een derde partij. Dit zijn de voordelen van blockchain-technologie in de taxibranche.

Verbeter de beveiliging

De taxi-industrie is een van de meest gereguleerde industrieën ter wereld. Ondanks de vele regelgeving wordt deze sector nog steeds geteisterd door veel zaken, waaronder fraude en diefstal. Er wordt zelfs geschat dat bij bijna 80% van alle taxiritten sprake is van enige vorm van fraude. Dit komt omdat chauffeurs het systeem gemakkelijk kunnen manipuleren om betere tarieven te krijgen en meer geld te verdienen. Ze kunnen dit doen door hun GPS-locatie te vervalsen of door extra passagiers aan hun reis toe te voegen. De oplossing voor dit probleem is het implementeren van blockchain-technologie om de beveiliging te verbeteren.

Verhoog de transparantie

Blockchain-technologie stelt je in staat om alle transacties in het grootboek te volgen. Dus zowel chauffeurs als passagiers kunnen de transactie op elk moment volgen. Betere transparantie kan de kans op vervalste informatie en frauduleuze transacties verkleinen. Zo is de taxibranche bestand tegen eventuele fraude. Blockchain maakt gebruik van gedistribueerd grootboek. Alle deelnemers kunnen dus vergelijkbare gegevens en documentatie delen.

Verlaag hoge kosten

Bij het runnen van een ridesharing-taxibedrijf moet het bedrijf mogelijk de gegevens van de chauffeurs en gebruikers opslaan en beschermen. Het kan erg duur zijn. Wanneer je blockchain-technologie gebruikt, kun je deze kosten verlagen. Je hebt geen derde partijen nodig om de gegevens op te slaan en te beheren. Je hoeft alleen maar de gegevens op de blockchain te vertrouwen. Daarnaast biedt het ook nog een ander financieel voordeel. Je kunt je klanten verschillende betalingsmogelijkheden bieden. Het is dus gemakkelijker voor de passagiers om de betaalmethode te selecteren.