Rilax
Image default
Bedrijven

Hoe manage ik mijn personeel

 

Net als dat een coach niks is zonder zijn voetballers, is een werkgever vaak niks zonder zijn werknemers. Er zijn veel belangrijke taken die werknemers uitvoeren, die vaak als vanzelfsprekend worden aanschouwd. Dit is nog meer van sprake wanneer een bedrijf uitgroeit tot een gigantische organisatie. Dan is het moeilijk om bij te houden wie wat precies doet. Ondanks dat niet iedereen hetzelfde salaris verdiend, zal iedereen op een manier toch wel een bijdrage leveren aan het bedrijf. Omdat de waarde van werknemers zo groot is voor werkgevers, is het belangrijk ze tevreden te houden. Toch is dat in sommige bedrijven lastig en zijn veel werknemers niet tevreden met hun baas. Als resultaat hebben steeds meer mensen last van een burn-out, stress en depressies.

 

Echter wordt de toename in ontevreden werknemers niet helemaal over het hoofd gezien. Veel bedrijven zijn op zoek naar een oplossing om hun werknemers tevreden te houden. Niet alleen de werknemers maar ook de algemene bedrijfscultuur is steeds belangrijker. Bedrijven steken meer aandacht aan teambuilding met bijvoorbeeld teamuitjes en gezamenlijke lunchpauzes. Zo worden kantoren opgeknapt voor een leukere sfeer en word er in het algemeen meer geïnvesteerd in het welzijn van de mensen op de werkvloer. Ook worden de cao’s aangepast om de werknemers tegemoet te komen zoals bijvoorbeeld in de CAO schilders.

 

Men zou zich kunnen afvragen of investeren in werknemers het geld waard is. Als antwoord kan je daarop geven dat tevreden werknemers beter zullen presteren en meer gemotiveerd werken. Veel bedrijven investeren in een Human resource managementafdeling. Deze afdeling betreft het adviseren en managen van personeel en arbeidsprocessen. Voor kleinere bedrijven is dit niet echt een reëel oplossingen en een te grote investering. Daarom kunnen kleinere bedrijven ook een consultant HR nemen. Hierdoor zijn ze flexibeler in het gebruik van de HR manager.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

Financial controller Nijmegen

De manier om een achteruitrijcamera te monteren

Heb je veel schulden en hulp nodig?